تازه ترین خبــرها
کلاس آموزشی ردیابی و کنترل آفت خطرناک مگس میوه مدیترانه ای در شهرستان کرمان برگزار شد.
کسب مقام اول در مسابقات فرهنگي ورزشي جام رمضان توسط بانوان کارمند سازمان جهاد کشاورزي
برداشت گل محمدی از سطح گلستان های گل محمدی شهرستان شهربابک از دهه سوم اردیبهشت ماه
کارگاه اموزشی با موضوع تب کریمه کنگو در سرآسیاب شش بخش چترود کرمان برگزار گردید
برگزاری جلسه کارگروه کشاورزی پدافند غیر عامل در سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان
جلسه کمیته برداشت گندم، با حضور فرماندار شهرستان ارزئیه برگزار گردید
کارگاه آموزشی هویت گذاری دام سبک و سنگین در بخش ماهان کرمان برگزار گردید
افزايش جمعيت گونه‌اي پروانه همزمان با بارش‌ها در كشور
هلیوتیس
بيماري پوسیدگی طوقه و ریشه (گموز یا شیره سیاه)
هلیوتیس
هر روز که از تشکیل بسیج می گذرد اثرات و ثمرات آن بیشتر ملموس می گردد
عوامل موثر در انتقال بیماری آتشک درختان میوه
کنترل بیماری آتشک درختان میوه دانه دار
شروع عملیات ردیابی و علایم اولیه بیماری آتشک
اطلاعیه فوری
عارضه لکه پوست استخوانی
در شهرستان رفسنجان به صورت غیرقانونی سم فاقد مجوز و برچسب فارسی الیت توزیع شده است.
برداشت ترخون در سطح 73 هکتار در گلباف و راین شهرستان کرمان
بازار مناسب فروش داخلی و صادرات گلاب و گل سبب توسعه گلستانها در استان است.
تفاوت داغوی ناشی از کمبود کلسیم و سن زدگی
آفت شپشک تنه ای و واوی پسته
بيماري پوسیدگی طوقه و ریشه ( گموز )
کرم سیب
سن گندم
برگزاری آیین وفات حضرت خدیجه (س) درسازمان جهاد کشاورزی استان کرمان
« عطر افشاني قبور مطهر شهدای کرمان، در روز روابط عمومی»
پروژه دهکده تخصصی خرما در شهرستان بم کلنگ زنی شد.
قابل توجه باغداران محترم
نماتود مولد غده ریشه
باد
بیماری قرنطینه ای شارکا یا آبله آلو
بیماری آتشک
پوسیدگی طوقه و ریشه پسته یا بیماری گموز پسته
در تابستان سال جاری جشنواره ایده های برتر بخش کشاورزی با محوریت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار می شود.
پسیل پسته
جزئیات صدور مجوز جدید گیاهان داروئی مشترک اعلام گردید
امام صادق (ع): هيچ كارى نزد خدا محبوبتر از كشاورزى نيست خداوند هيچ پيامبرى برنينگيخت مگر آن كه كشاورز بود ، به جز ادريس (ع)خيّاط بود .
حضرت امام باقر (علیه السّلام) فرموده اند: بهترین کارها زراعت است که نفعش عاید عموم می شود و از حصول آن نیکوکاران و بدکاران ارتزاق می کنند.
پيامبر خدا (ص)فرمود: هر مسلمانى درختى بنشاند، يا كِشته ‏اى بكارد و انسانى يا پرنده‏ اى يا حيوانى از محصول آن بخورد،براى وى صدقه محسوب شود .
حضرت علی (ع) فرمود: «من وجد ماء و ترابا ثم افتقر فابعده الله »گسی که باداشتن آب و خاک، باز هم فقیر باشد; از رحمت خداوند متعال دوراست.
امام صادق (ع) فرمود: «الکیمیاء الاکبر الزراعه.» زراعت گرانبهاترین گوهر نایاب است.
كشاورز پاك‌عقيده‌ترين انسان‌ها و سر و كارش با خدا است
متن کامل خبــر
کد خبر: 6427 | تاریخ وقوع: 1397/06/24 | تاریخ انتشار: 1397/06/24 | 10:17 AM | بازدید: 312    


افلاتوکسین
افلاتوکسین زهرابه ای است که بوسیله گروه قارچ های آسپرژیلوس فلاووس که جزِء کپک ها هستند ترشح می شود.
(1397/6/20)

قابل توجه پسته کاران محترم شهرستان شهربابک

افلاتوکسین زهرابه ای است که بوسیله گروه قارچ های آسپرژیلوس فلاووس که جزِء کپک ها هستند ترشح می شود. این قارچ ها در شرایط حرارت و رطوبت مناسب بر روی میزبان (پسته) ضمن تغذیه و رشد و نمو، زهرابه ای را تولید می نماید که به انسان و دام ضرر فراوان می رساند. علاوه بر آن یکی از شاخص های مهم در امر صادرات پسته حد استاندارد و مجاز زهرابه افلاتوکسین در محصول می باشد. این قارچ ها ممکن است در مراحل پیش از برداشت، در زمان برداشت و بعد از برداشت ( در طول فرآوری و در انبار) محصول پسته را آلوده سازد. یکی از عمده ترین عوامل آلودگی به این قارچ ، عارضه زود خندانی پسته است که طی آن پوست سبز پسته (که هنوز از پوست استخوانی جدا نشده است) و پوست استخوانی هم زمان شکاف بر می دارند و مغز پسته در معرض آلودگی قرار می گیرد، عواملی از قبیل تنش آبیاری و کمبود عناصر غذایی نیز می توانند سبب تشدید آن شوند.

رعایت موارد ذیل در کاهش میزان افلاتوکسین در محصول پسته موثر می باشد :

- در باغاتی که اصول کاشت مانند انتخاب رقم مناسب، فاصله کاشت و سطح تراکم و ... رعایت شده باشد افلاتوکسین کمتری مشاهده می شود.

- انجام هرس باردهی مناسب ، آبیاری منظم و جلوگیری از تنش آبیاری ، تغذیه و کوددهی مناسب، رعایت بهداشت باغ شامل مبارزه با آفاتی مانند سن ها ، پروانه میوه خوار ، شب پره خرنوب ، مدیریت علف های هرز ، حذف بقایای گیاهی

- برداشت محصول بدون تأخیر، به موقع و در ساعات اولیه روز انجام شود و امکان نگهداری آن در سایه تا زمان انتقال از باغ فراهم شود

- پارچه مخصوص برداشت در زیر درختان پهن و محصول چیده شده همیشه در یک طرف آن ریخته و جمع آوری شود. از مخلوط کردن پسته هایی که قبل از برداشت روی خاک افتاده اند با پسته های تازه چیده شده خودداری شود.

- زمان چیدن و انتقال میوه به ترمینال فرآوری به حداقل کاهش داده شود و پسته ها بلافاصله پوست گیری، شستشو و خشک گردند و از انباشتن پسته ها (پوست گیری شده یا نشده) خودداری گردد.

- از مخلوط کردن پسته های خندان روآبی و پسته های ریز بدشکل و لکه دار که دارای افلاتوکسین بیشتری هستند با پسته های سالم خودداری شود و از آب حاصل از شستشوی پسته ها در ترمینال مجدداً استفاده نشود.

- اصول بهداشتی و تمیز کردن محوطه و دستگاه ها باید در ترمینال ضبط و محل فرآوری رعایت شود.

- دستگاه های فرآوری داخل فضای بسته و سرپوشیده قرار گیرند و از خشک کن های دارای تجهیزات کنترل دما و محاسبه زمان لازم برای خشک شدن استفاده شود.

- رطوبت پسته ها قبل از انتقال به انبار باید حدود 6-4 درصد باشد.

- تمیز کردن و ضدعفونی انبار قبل از واردکردن محموله و کنترل دما و رطوبت و تهویه انبار و در صورت ضرورت مبارزه با آفات انباری

- از تماس مستقیم گونی ها با کف و دیواره انبار جلوگیری شود. تعداد مجاز قرار دادن کیسه ها روی هم حداکثر 5 عدد می باشد.
برچسب ها: افلاتوکسین
نظرات کاربــران:

 
تاکنون هیچ نظری در مورد این خبر ارسال نشده است

نام:
ایمیل:  
نظر:
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان محفوظ است
طراحی و پشتیبانی : نگارندگان تفکر خلاق