تازه ترین خبــرها
کارگاه اموزشی امنيت و ايمني ترمينالهاي ضبط پسته و باغات كشاورزي در بیاض انار برگزار گردید
برگزاری نشست هم اندیشی مسئولین و کشاورزان راوری در خصوص برداشت پسته و راههای مقابله با افات کلیدی
صادرات 200 کیلوگرم برگ به لیمو از شهرستان سیرجان
کشت زعفران در شهرستان بافت رونق گرفته است
استاندار کرمان در سفر یکروزه ای به شهرستان رفسنجان اقدام به افتتاح طرح آبیاری تحت فشار در منطقه کبوترخان رفسنجان کرد
نصب تله‌های جلب کننده تغذیه ای پروتئین هیدرولیزات در بخش ماهان
جلسه نشست هم اندیشی نماز و زکات در شهرستان رفسنجان برگزار گردید
نصب تله‌های جلب کننده تغذیه ای پروتئین هیدرولیزات در بخش ماهان
اولین جلسه ستاد گیاهپزشکی استان بر گزار گردید
جلسه بررسی آفت مگس میوه مدیترانه ای در سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار گردید
کلاس آموزشی كشت و پرورش گياه كينوا در شهرستان انار برگزار شد.
بازدید ترویجی از ارقام کشت بادام در بنه یکه شهرستان شهربابک
استان کرمان (شمال) مقام اول را در رابطه با پرداخت تسهیلات گلخانه ای در بین استانهای کشور کسب نموده است
کارگاه آموزشی تولید محصول سالم در شهرستان بردسیر برگزار گردید
بازنشستگان گرامی می توانند خدماتی همچون فیش حقوقی، حکم بازنشستگی، کارت شناسایی(منزلت) ثبت مدارک عینک و عصا و سمعک، استعلامات را با مراجعه به دفاتر پیشخوان دریافت نمایند.
برگزاری همایش فرهنگ و مدیریت جهادی و رونق تولید در سازمان جهاد کشاورزی
بیماری سفیدک داخلی خیار
تقدير استاندار ازسازمان جهاد كشاورزي استان كرمان بابت ارائه تسهيلات به جامعه روستايي و عشايري
سن های زیان آور پسته
سن های زیان آور پسته
تریپس گلخانه
سرخرطومی جالیز
ترکیدگی میوه انار
پسیل پسته
اختلاف علائم شوری با بیماری گموز در درختان پسته
کرم سیب
مگس جالیز
پسیل پسته
سن سبز پسته
سم کنفیدور
سم دیازینون
سوسک شاخک بلند رزاسه
پروانه برگ‍خوار سفید پسته (رائو)
مگس خربزه
شب پره مینوز گوجه فرنگی
بیماری سفیدک پودری درختان میوه سردسیری
بیماری فتيله نارنجي گردو
امام صادق (ع): هيچ كارى نزد خدا محبوبتر از كشاورزى نيست خداوند هيچ پيامبرى برنينگيخت مگر آن كه كشاورز بود ، به جز ادريس (ع)خيّاط بود .
حضرت امام باقر (علیه السّلام) فرموده اند: بهترین کارها زراعت است که نفعش عاید عموم می شود و از حصول آن نیکوکاران و بدکاران ارتزاق می کنند.
پيامبر خدا (ص)فرمود: هر مسلمانى درختى بنشاند، يا كِشته ‏اى بكارد و انسانى يا پرنده‏ اى يا حيوانى از محصول آن بخورد،براى وى صدقه محسوب شود .
حضرت علی (ع) فرمود: «من وجد ماء و ترابا ثم افتقر فابعده الله »گسی که باداشتن آب و خاک، باز هم فقیر باشد; از رحمت خداوند متعال دوراست.
امام صادق (ع) فرمود: «الکیمیاء الاکبر الزراعه.» زراعت گرانبهاترین گوهر نایاب است.
كشاورز پاك‌عقيده‌ترين انسان‌ها و سر و كارش با خدا است
متن کامل خبــر
کد خبر: 6427 | تاریخ وقوع: 1397/06/24 | تاریخ انتشار: 1397/06/24 | 10:17 AM | بازدید: 365    


افلاتوکسین
افلاتوکسین زهرابه ای است که بوسیله گروه قارچ های آسپرژیلوس فلاووس که جزِء کپک ها هستند ترشح می شود.
(1397/6/20)

قابل توجه پسته کاران محترم شهرستان شهربابک

افلاتوکسین زهرابه ای است که بوسیله گروه قارچ های آسپرژیلوس فلاووس که جزِء کپک ها هستند ترشح می شود. این قارچ ها در شرایط حرارت و رطوبت مناسب بر روی میزبان (پسته) ضمن تغذیه و رشد و نمو، زهرابه ای را تولید می نماید که به انسان و دام ضرر فراوان می رساند. علاوه بر آن یکی از شاخص های مهم در امر صادرات پسته حد استاندارد و مجاز زهرابه افلاتوکسین در محصول می باشد. این قارچ ها ممکن است در مراحل پیش از برداشت، در زمان برداشت و بعد از برداشت ( در طول فرآوری و در انبار) محصول پسته را آلوده سازد. یکی از عمده ترین عوامل آلودگی به این قارچ ، عارضه زود خندانی پسته است که طی آن پوست سبز پسته (که هنوز از پوست استخوانی جدا نشده است) و پوست استخوانی هم زمان شکاف بر می دارند و مغز پسته در معرض آلودگی قرار می گیرد، عواملی از قبیل تنش آبیاری و کمبود عناصر غذایی نیز می توانند سبب تشدید آن شوند.

رعایت موارد ذیل در کاهش میزان افلاتوکسین در محصول پسته موثر می باشد :

- در باغاتی که اصول کاشت مانند انتخاب رقم مناسب، فاصله کاشت و سطح تراکم و ... رعایت شده باشد افلاتوکسین کمتری مشاهده می شود.

- انجام هرس باردهی مناسب ، آبیاری منظم و جلوگیری از تنش آبیاری ، تغذیه و کوددهی مناسب، رعایت بهداشت باغ شامل مبارزه با آفاتی مانند سن ها ، پروانه میوه خوار ، شب پره خرنوب ، مدیریت علف های هرز ، حذف بقایای گیاهی

- برداشت محصول بدون تأخیر، به موقع و در ساعات اولیه روز انجام شود و امکان نگهداری آن در سایه تا زمان انتقال از باغ فراهم شود

- پارچه مخصوص برداشت در زیر درختان پهن و محصول چیده شده همیشه در یک طرف آن ریخته و جمع آوری شود. از مخلوط کردن پسته هایی که قبل از برداشت روی خاک افتاده اند با پسته های تازه چیده شده خودداری شود.

- زمان چیدن و انتقال میوه به ترمینال فرآوری به حداقل کاهش داده شود و پسته ها بلافاصله پوست گیری، شستشو و خشک گردند و از انباشتن پسته ها (پوست گیری شده یا نشده) خودداری گردد.

- از مخلوط کردن پسته های خندان روآبی و پسته های ریز بدشکل و لکه دار که دارای افلاتوکسین بیشتری هستند با پسته های سالم خودداری شود و از آب حاصل از شستشوی پسته ها در ترمینال مجدداً استفاده نشود.

- اصول بهداشتی و تمیز کردن محوطه و دستگاه ها باید در ترمینال ضبط و محل فرآوری رعایت شود.

- دستگاه های فرآوری داخل فضای بسته و سرپوشیده قرار گیرند و از خشک کن های دارای تجهیزات کنترل دما و محاسبه زمان لازم برای خشک شدن استفاده شود.

- رطوبت پسته ها قبل از انتقال به انبار باید حدود 6-4 درصد باشد.

- تمیز کردن و ضدعفونی انبار قبل از واردکردن محموله و کنترل دما و رطوبت و تهویه انبار و در صورت ضرورت مبارزه با آفات انباری

- از تماس مستقیم گونی ها با کف و دیواره انبار جلوگیری شود. تعداد مجاز قرار دادن کیسه ها روی هم حداکثر 5 عدد می باشد.
برچسب ها: افلاتوکسین
نظرات کاربــران:

 
تاکنون هیچ نظری در مورد این خبر ارسال نشده است

نام:
ایمیل:  
نظر:
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان محفوظ است
طراحی و پشتیبانی : نگارندگان تفکر خلاق