تازه ترین خبــرها
قیمت مرغ زنده در استان کرمان از میانگین کشوری کمتر می­باشد
برگزاری کلاس آموزشی تغذیه باغات خرما در شهرستان فهرج
300تن انواع بذر گندم و جو تهیه و جهت تحویل به بهره برداران در اختیار مراکز جهاد کشاورزی شهرستان کرمان قرار گرفت.
راههای کنترل و مبارزه علیه آفت مگس میوه مدیترانه ای به باغداران بخش کوهپایه شهرستان کرمان آموزش داده شد.
کمک 760 میلیونی جهادگران جهاد کشاورزی کرمان به موکب های اربعین وزارت جهاد کشاورزی
در سال جاری تعداد صندوق های خرد بانوان روستایی شهرستان نرماشیر روند افزایشی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، دبیر گروه کاری توسعه روستایی و عشایری استان شد
افتتاح گلخانه هیدروپونیک در شهرستان بم
کشت مکانیزه کلزا در بخش ماهان
افتتاح دو طرح کشاورزی با حضور استاندار کرمان در شهرستان ارزوئیه
کارگاه آموزشی راههای مبارزه با مگس میوه مدیترانه ای در بلورد شهرستان سیرجان برگزار گردید
طرح واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل از 15 مهر در شهربابک آغاز گردید .
"برداشت خرما از نخلستانهای شهرستان ارزوئیه"
برداشت پسته از باغات شهرستان شهربابک از آغاز مهر ماه آغاز و تا بیش از یک ماه ادامه دارد
برگزاری جلسه هماهنگی کشت گیاهان پاییزه شهرستان رابر
جلسه هم اندیشی پایش امور آموزشی ترویجی شرق استان در شهرستان بم برگزار شد.
با حضور مسئولين و رزمندگان دوران دفاع مقدس همايش بزرگ سنگر سازان بي سنگر استان كرمان برگزار شد
کنترل افلاتوکسین در مرحله برداشت پسته
راهکارهای موثر جهت کاهش افلاتوکسین در مرحله انبارداری پسته
توصیه های مرحله فرآوری پسته جهت کاهش افلاتوکسین
مگس میوه مدیترانه ای
مگس میوه مدیترانه ای
مگس میوه مدیترانه ای
مگس میوه مدیترانه ای
مگس میوه مدیترانه ای
مگس میوه مدیترانه ای
مگس میوه مدیترانه ای
مگس میوه مدیترانه ای
مگس میوه مدیترانه ای
مگس میوه مدیترانه ای
مگس میوه مدیترانه ای
مگس میوه مدیترانه ای
مگس میوه مدیترانه ای
مگس میوه مدیترانه ای
توصیه های مرحله فرآوری پسته جهت کاهش افلاتوکسین
کنترل افلاتوکسین در مرحله برداشت پسته
افلاتوکسین
امام صادق (ع): هيچ كارى نزد خدا محبوبتر از كشاورزى نيست خداوند هيچ پيامبرى برنينگيخت مگر آن كه كشاورز بود ، به جز ادريس (ع)خيّاط بود .
حضرت امام باقر (علیه السّلام) فرموده اند: بهترین کارها زراعت است که نفعش عاید عموم می شود و از حصول آن نیکوکاران و بدکاران ارتزاق می کنند.
پيامبر خدا (ص)فرمود: هر مسلمانى درختى بنشاند، يا كِشته ‏اى بكارد و انسانى يا پرنده‏ اى يا حيوانى از محصول آن بخورد،براى وى صدقه محسوب شود .
حضرت علی (ع) فرمود: «من وجد ماء و ترابا ثم افتقر فابعده الله »گسی که باداشتن آب و خاک، باز هم فقیر باشد; از رحمت خداوند متعال دوراست.
امام صادق (ع) فرمود: «الکیمیاء الاکبر الزراعه.» زراعت گرانبهاترین گوهر نایاب است.
كشاورز پاك‌عقيده‌ترين انسان‌ها و سر و كارش با خدا است
متن کامل خبــر
کد خبر: 7591 | تاریخ وقوع: 1398/06/22 | تاریخ انتشار: 1398/06/22 | 10:53 PM | بازدید: 89    


افلاتوکسین
افلاتوکسین زهرابه ای است که بوسیله گروه قارچ های آسپرژیلوس فلاووس که جزِء کپک ها هستند ترشح می شود.
(1398/6/17)

 قابل توجه پسته کاران محترم شهرستان شهربابک

 افلاتوکسین زهرابه ای است که بوسیله گروه قارچ های آسپرژیلوس فلاووس که جزِء کپک ها هستند ترشح می شود. این قارچ ها در شرایط حرارت و رطوبت مناسب بر روی میزبان (پسته) ضمن تغذیه و رشد و نمو، زهرابه ای را تولید می نماید که به انسان و دام ضرر فراوان می رساند. علاوه بر آن یکی از شاخص های مهم در امر صادرات پسته حد استاندارد و مجاز زهرابه افلاتوکسین در محصول می باشد. این قارچ ها ممکن است در مراحل پیش از برداشت، در زمان برداشت و بعد از برداشت ( در طول فرآوری و در انبار) محصول پسته را آلوده سازد. یکی از عمده ترین عوامل آلودگی به این قارچ ، عارضه زود خندانی پسته است که طی آن پوست سبز پسته (که هنوز از پوست استخوانی جدا نشده است) و پوست استخوانی هم زمان شکاف بر می دارند و مغز پسته در معرض آلودگی قرار می گیرد، عواملی از قبیل تنش آبیاری و کمبود عناصر غذایی نیز می توانند سبب تشدید آن شوند.

رعایت موارد ذیل در کاهش میزان افلاتوکسین در محصول پسته موثر می باشد :

- در باغاتی که اصول کاشت مانند انتخاب رقم مناسب، فاصله کاشت و سطح تراکم و ... رعایت شده باشد افلاتوکسین کمتری مشاهده می شود.

 - انجام هرس باردهی مناسب ، آبیاری منظم و جلوگیری از تنش آبیاری ، تغذیه و کوددهی مناسب، رعایت بهداشت باغ شامل مبارزه با آفاتی مانند سن ها ، پروانه میوه خوار ، شب پره خرنوب ، مدیریت علف های هرز ، حذف بقایای گیاهی

- برداشت محصول بدون تأخیر، به موقع و در ساعات اولیه روز انجام شود و امکان نگهداری آن در سایه تا زمان انتقال از باغ فراهم شود

 - پارچه مخصوص برداشت در زیر درختان پهن و محصول چیده شده همیشه در یک طرف آن ریخته و جمع آوری شود. از مخلوط کردن پسته هایی که قبل از برداشت روی خاک افتاده اند با پسته های تازه چیده شده خودداری شود.

 - زمان چیدن و انتقال میوه به ترمینال فرآوری به حداقل کاهش داده شود و پسته ها بلافاصله پوست گیری، شستشو و خشک گردند و از انباشتن پسته ها (پوست گیری شده یا نشده) خودداری گردد.

 - از مخلوط کردن پسته های خندان روآبی و پسته های ریز بدشکل و لکه دار که دارای افلاتوکسین بیشتری هستند با پسته های سالم خودداری شود و از آب حاصل از شستشوی پسته ها در ترمینال مجدداً استفاده نشود.

- اصول بهداشتی و تمیز کردن محوطه و دستگاه ها باید در ترمینال ضبط و محل فرآوری رعایت شود.

- دستگاه های فرآوری داخل فضای بسته و سرپوشیده قرار گیرند و از خشک کن های دارای تجهیزات کنترل دما و محاسبه زمان لازم برای خشک شدن استفاده شود.

 - رطوبت پسته ها قبل از انتقال به انبار باید حدود 6-4 درصد باشد.

 - تمیز کردن و ضدعفونی انبار قبل از واردکردن محموله و کنترل دما و رطوبت و تهویه انبار و در صورت ضرورت مبارزه با آفات انباری

- از تماس مستقیم گونی ها با کف و دیواره انبار جلوگیری شود. تعداد مجاز قرار دادن کیسه ها روی هم حداکثر 5 عدد می باشد.
برچسب ها: پسته
نظرات کاربــران:

 
تاکنون هیچ نظری در مورد این خبر ارسال نشده است

نام:
ایمیل:  
نظر:
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان محفوظ است
طراحی و پشتیبانی : نگارندگان تفکر خلاق