(1398/6/17)
قابل توجه کشاورزان محترم
توصیه های مرحله فرآوری پسته جهت کاهش افلاتوکسین
- عملیات فرآوری باید با حداکثر سرعت و دقت انجام گیرد.
-در ترمینال از انباشتن میوه ها (پوست گیری شده یا نشده )خودداری شود.
-آب حاصل از شستشوی پسته ها در ترمینال فرآوری ، آلوده به اسپورهای قارچ می باشد، بنابر این نباید از این آب مجدداً استفاده کرد.
-پسته های ریز، بدشکل و لکه دار معمولاً دارای احتمال آلودگی بیشتری هستند، بنابراین لازم است آنها را از پسته های سالم جدا نمود.
-اصول بهداشتی و تمیز کردن محوطه و دستگاه ها باید در ترمینال ضبط و مراحل فرآوری رعایت شود.
-اصول بهداشت فردی توسط کارمندان ضبط رعایت شود.
-نظافت روزانه کلیه دستگاه ها و محوطه ضبط الزامی است.
-دستگاه های فرآوری داخل فضای بسته و مسقف قرار گیرند.
-حتی الامکان از خشک کن های دارای تجهیزات کنترل دما و محاسبه زمان لازم برای خشک شدن پسته استفاده گردد.
-رطوبت پسته ها قبل از انتقال به انبار باید 6-4 درصد باشد.