(1398/6/27)
قابل توجه کشاورزان محترم
کنترل افلاتوکسین در مرحله برداشت پسته
- زمانی که حدود 70 درصد میوه ها رسیده باشند زمان مناسبی برای برداشت می باشد زیرا درصورت تاخیر، زمینه مساعد و زمان مناسب جهت آلودگی مهیا می گردد.
- محصول چیده شده همیشه در یک طرف پارچه مخصوص برداشت ریخته و جمع آوری شود.
- از مخلوط کردن پسته های که قبل از برداشت روی زمین ریخته اند با پسته های تازه چیده شده خودداری شود چون احتمال آلودگی پسته های روی زمین ریخته شده بیشتر است.
- زمان چیدن و انتقال میوه به ترمینال فرآوری به حداقل کاهش داده شود.
- از انباشتن محصول برداشت شده به صورت توده در مدت زمان طولانی خودداری گردد، زیرا این امر دما و رطوبت لازم برای رشد قارچ را در توده فراهم می کند. طوری برنامه ریزی گردد که میوه ها بلافاصله پوست گیری، شستشو و خشک گردند.
- حتی المکان برداشت محصول در ساعات اولیه روز انجام و امکان نگهداری آن در سایه تا زمان انتقال از باغ فراهم گردد.